Lykke kommer som et resultat av å gjøre gode ting for andre.

Selvtillit har mye å si for hvordan vi oppfører oss og hva slags mennesker vi er. Føler du deg bra på innsiden er det enklere å være god utad. Gjør noe hyggelig for noen andre og få de rundt deg til å føle seg like bra som deg.

Skrevet av: Omana Bender 4. Jan 2016

Du har hørt det før – skjønnhet kommer innenfra. Uansett om du er enig eller ikke, kan du vel ikke være uenig i at pene mennesker som er forfengelige og arrogante ikke lenger er like vakre. Men de som er blide og genuint hyggelige blir ofte oppfattet som sjarmerende og vakre. Tenk over det – når syntes du sist en person som bare var sur og gretten, var attraktiv?

Gjør noe hyggelig for andre

Prøv å gjøre en liten hyggelig ting for andre i løpet av dagen. Det trenger ikke være så mye – hent en kaffe til en kollega på jobben. Hold døren oppe for de som går bak deg. Smil til en fremmed på gata eller si det høyt hvis du tenker at jenta bak kassa har fint hår. En hyggelig gest eller et kompliment – det skal så lite til.

Skjønnhet - Å fortelle en venninne eller kollega at de er flotte koster deg lite, men kan lyse opp hele dagen deres.

Å fortelle en venninne eller kollega at de er flotte koster deg lite, men kan lyse opp hele dagen deres.

En hyggelig gest eller et kompliment – det skal så lite til

Det er slike småting som ikke koster så mye for deg, men som lyser opp hele dagen til den det gjelder. Tenk bare så hyggelig du synes det hadde vært om noen gjorde det samme for deg. Å glede andre gir deg i tillegg en god og varm følelse på innsiden.

Bedre å gi, enn å motta

Ofte blir det sagt at det er bedre å gi enn å motta, men var du klar over at dette faktisk er støttet opp av forskning? Michael Steger, en psykolog ved University of Louisville i Kentucky, og hans kolleger utførte en spørreundersøkelse over en fire ukers periode på en gruppe bestående av 65 studenter, for å finne ut om hva som gjør folk lykkelige.

– Mange ganger tror vi at lykke kommer fordi du får ting selv, men det viser seg at på en paradoksal måte at det å gi, gir deg mer. Og dette er et viktig budskap, sier psykologen Richard Ryan.

Lykken kom som et resultat av å gjøre gode ting for andre

Svaret de fikk på undersøkelsen var nemlig at folk som deltok i meningsfylte aktiviteter fikk et lykkeligere liv, samtidig som det føltes mer målrettet. Lykken kom som et resultat av å gjøre gode ting for andre.

Løft vekk tvilen

Vi kommer alle inn i denne verden med et uendelig potensial, for deretter å leve etter samfunnets forventninger. Og nettopp av den grunn at vi sammenligner oss med andre kan det være lett å tvile på oss selv.

Alle har spesielle talenter som gjør verden til et rikere sted. Du kan gjøre noe godt for andre ved å minne dem om deres potensial – minne dem om at de har valget mellom å tvile- og tro på seg selv. Vis dem hvor vakkert livet kan være ved å utforske sine talenter, uansett om det gjelder skriving, maling, sang eller hvilket som helst område i livet.

Om du setter ditt hjerte og sinn til det kan du oppnå nesten hva du vil hvis du tror på deg selv. Ved å løfte både deg selv og andre, øker du ikke bare selvtilliten, men også lykkefølelsen – det å være et godt menneske har alt å si.

Dette er noe vi i Cureberry tror sterkt på. Er du enig i denne tankegangen? Hjelp oss med å dele vår visjon og ønske om at vi alle skal være like vakre på innsiden som på utsiden!

NÅ KUN
159,-
Alltid fri frakt!